SANOAT VA XIZMATLAR SEKTORIDA KLASTER TIZIMLARINI INTEGRATSIYALASH - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Sanoat va xizmatlar sektorida klaster tizimlarini integratsiyalash milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishini ta’minlovchi muhim mexanizmdir. Klaster yondashuvi sanoat ishlab chiqaruvchilari, xizmat ko‘rsatuvchi korxonalar, ilmiy-tadqiqot markazlari va davlat boshqaruv tuzilmalarini yagona iqtisodiy tarmoqqa birlashtiradi. Natijada, innovatsiyalarni joriy etish, resurslardan samarali foydalanish, bandlikni oshirish hamda raqobatbardoshlikni kuchaytirish imkoniyati yuzaga keladi. Ushbu maqolada klaster tizimining iqtisodiy afzalliklari, uni xizmatlar sohasi bilan integratsiyalashning strategik ahamiyati hamda O‘zbekiston sharoitida klaster siyosatini takomillashtirish yo‘nalishlari tahlil qilinadi.