ARIFMETIK AMALLARNI OʻRGATISHDA DIFFERENSIAL YONDASHUV - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
​Ushbu maqola boshlangʻich sinflarda arifmetik amallarni oʻrgatishda differensial yondashuvning ahamiyati va uni amaliyotda qoʻllash usullariga bagʻishlangan. Har xil qobiliyatli oʻquvchilar uchun individual topshiriqlarni tuzish tamoyillari, bu topshiriqlarning mazmuni va ularning taʼlim jarayonidagi oʻrni yoritilgan. Maqolada oʻquvchilarning psixofiziologik xususiyatlari, oʻzlashtirish darajasi va qiziqishlarini inobatga olgan holda dars samaradorligini oshirish mexanizmlari tahlil qilingan.