Maktab yoshidagi bolalarda milliy san’at va bezak san’ati orqali ijodiy qobiliyatni rivojlantirish - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda milliy san’at va xalq amaliy bezak san’ati orqali ijodiy qobiliyatni rivojlantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning amaliy mashg‘ulotlarda qatnashishi, bezak namunalarini yaratish va ularni tahlil qilish orqali ijodiy tafakkur va estetik didini oshirish jarayoni tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, milliy san’at va bezak san’ati bilan tanishtirish bolalarda madaniy savodxonlikni oshirish, ijodiy qobiliyatni rivojlantirish va milliy o‘zlikni anglashda samarali vosita hisoblanadi.