XALQ AMALIY BEZAK SAN’ATI NAMUNALARI ORQALI O‘QUVCHILARNI MILLIY SAN’ATGA BO‘LGAN QIZIQISHLARINI RIVOJLANTIRISH - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi o‘quvchilarda xalq amaliy bezak san’ati namunalari orqali milliy san’atga bo‘lgan qiziqishni shakllantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida an’anaviy bezak namunalarining pedagogik salohiyati, o‘quvchilarning ijodiy faoliyati va estetik didini rivojlantirishdagi roli tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bilan tanishtirish nafaqat madaniy merosni o‘rganish, balki bolalarda milliy o‘zlikni anglashi va san’atga qiziqish uyg‘otishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.