BOLALARDA JAVOBGARLIK TUYG‘USINI SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Ismoilova Sarvinoz Ne’mat qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bolalarda javobgarlik tuyg‘usini shakllantirish jarayonining psixologik asoslari tahlil qilinadi. Javobgarlik tuyg‘usining shaxs rivojlanishidagi o‘rni, uni shakllantirishda oilaviy tarbiya, maktab muhitining ahamiyati hamda zamonaviy psixologik yondashuvlar yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalarda javobgarlikni rivojlantirishda ijobiy motivatsiya, mustaqillik, emotsional intellekt va sotsiopsixologik qo‘llab-quvvatlashning muhimligini ko‘rsatadi.