YADRO ENERGIYASINING AFZALLIKLARI VA XAVFLARI - HUSANOVA NARGIZA (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yadro energiyasining fizik mohiyati, uning ishlab chiqarish prinsipi, afzalliklari va potensial xavflari tahlil qilinadi. Maqolada yadro energiyasining ekologik va iqtisodiy samaradorligi, barqaror energiya manbai sifatidagi ahamiyati, shuningdek, radioaktiv chiqindilar, avariya xavfi va yadro qurollari bilan bog‘liq global tahdidlar haqida fikr yuritiladi. Yadro texnologiyalarining tinchlik maqsadlaridagi qo‘llanilishi va kelajakdagi istiqbollari ham yoritiladi.