KLASTER YONDASHUVI ORQALI EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (O‘RTA OSIYODA IJTIMOIY VA GUMANITAR TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada klaster yondashuvining eksport salohiyatini oshirishdagi roli va ahamiyati tahlil qilinadi. Klasterlar ishlab chiqaruvchi, yetkazib beruvchi, ilmiy-tadqiqot muassasalari hamda davlat organlari o‘rtasida innovatsion hamkorlikni ta’minlab, raqobatbardosh mahsulotlar ishlab chiqarish imkonini beradi. Shuningdek, eksport jarayonida iqtisodiy mexanizmlarni takomillashtirish, davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash instrumentlarini samarali ishlatish hamda klaster siyosatini optimallashtirish yo‘llari yoritilgan.