IJTIMOIY TADBIRKORLIKDA SOLIQ YONDASHUVLARINING TARMOQLAR KESIMIDAGI XUSUSIYATLARI - Yerjanov Shohrux Kabil o'g'li (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada ijtimoiy tadbirkorlik faoliyatini soliqqa tortishda tarmoqlar kesimidagi xususiyatlar chuqur tahlil qilinadi. Xususan, taʼlim, sog‘liqni saqlash, ekologiya, bandlik va boshqa ijtimoiy sohalarda faoliyat yuritayotgan ijtimoiy tadbirkorlar uchun soliq yondashuvlarining qanday farqlanishi, amaliyotdagi muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Turli tarmoqlardagi soliq yondashuvlariga oid xorijiy tajriba bilan O‘zbekiston amaliyoti solishtirilib, har bir soha uchun mos soliq strategiyalarini ishlab chiqish bo‘yicha takliflar bildiriladi.