5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslari orqali kreativ fikrlash va badiiy kompetentsiyani rivojlantirish - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlik va kreativ fikrlash kompetentsiyasini rivojlantirishning samarali pedagogik metodlari tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslarida individual va guruh ishlari, loyiha va eksperiment asosidagi faoliyat, interaktiv va innovatsion yondashuvlar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, metodik yondashuvni takomillashtirish bolalarning kreativ fikrlashini rivojlantirish va estetik qarashlarini boyitishga xizmat qiladi.