MAKTAB O‘QUVCHILARINI TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MILLIY AN’ANALAR VA URF-ODATLARNI TASVIRLASH METODIKASI - Usmonova Ruxshona Feruz qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab o‘quvchilarini tasviriy san’at darslarida milliy an’analar va urf-odatlarni vizual tarzda ifodalashning metodik asoslari o‘rganiladi. Tadqiqotda o‘quvchilarning badiiy tafakkuri, rang va shaklni uyg‘unlashtirish ko‘nikmalari, ijodiy faollikni oshirish usullari hamda milliy madaniyatni tasviriy ifodalashning amaliy yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Maqola darslarni samarali tashkil etish, individual va guruhli ishlashni uyg‘unlashtirish orqali o‘quvchilarning estetik didini shakllantirish va milliy o‘zligini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar beradi.