VIRTUAL GALEREYALAR VA ONLAYN LOYIHALAR ORQALI SAN’AT TA’LIMINI BOYITISH - Usmonov Umid Farxodovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada virtual galereyalar va onlayn loyihalar orqali san’at ta’limini boyitishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Zamonaviy raqamli texnologiyalar ta’lim jarayoniga kirib kelishi bilan o‘quvchilarni san’at olamiga jalb etishning yangi shakllari paydo bo‘lmoqda. Virtual galereyalar san’at asarlarini raqamli muhitda namoyish etish, ularni tahlil qilish va interfaol tarzda o‘rganish imkonini beradi. Onlayn loyihalar esa o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirib, ularni jamoaviy ishlash, fikr almashish va o‘z g‘oyalarini global auditoriyaga taqdim etishga o‘rgatadi. Maqolada san’at ta’limida raqamli muhitdan foydalanishning afzalliklari, o‘qituvchilar uchun yangi pedagogik imkoniyatlar hamda o‘quvchilarda badiiy tafakkurni shakllantirishga ta’siri tahlil qilinadi.