CHIZMACHILIK O‘QITISH METODIKASIDA QO‘LLANILADIGAN ILMIY‑TADQIQOT BOSQICH VA METODLARI. TA’LIMNING DIDAKTIK PRINSIPLARI - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada chizmachilik o‘qitish metodikasida qo‘llaniladigan ilmiy‑tadqiqot bosqichlari va metodlari, shuningdek ta’limning didaktik prinsiplari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirish, chizmachilik ko‘nikmalarini shakllantirish va amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish usullari tahlil qilinadi. Ilmiy‑tadqiqot yondashuvi orqali darslarni bosqichma‑bosqich rejalashtirish va talabalarning individual xususiyatlarini hisobga olish muhimligi ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, maqola chizmachilik ta’limida didaktik prinsiplarni qo‘llashning samaradorligini aniqlashga qaratilgan.