O’ZBEKISTON TARIXIDAGI ME’MORIY YODGORLIKLAR VA ULARNING ZAMONAVIY AHAMIYATI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi tarixiy me’moriy yodgorliklarning rivojlanishi va ularning zamonaviy ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada qadimiy va o‘rta asr me’moriy obidalar, masjidlar, madrasa, saroy va qal’alarning tarixiy, madaniy va siyosiy roli tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada ushbu yodgorliklarning xalqning madaniy merosi sifatidagi ahamiyati va zamonaviy turizm, ilmiy tadqiqot va madaniy rivojlanishdagi o‘rni yoritilgan.