Pandemiya davrida ijtimoiy yordam tizimining transformatsiyasi va dolzarb muammolar - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy himoya tizimini takomillashtirish jarayonida ijtimoiy ish faoliyatining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ijtimoiy ishning zamonaviy yondashuvlari, insonparvarlik tamoyillari hamda aholining zaif qatlamlarini qo‘llab-quvvatlashda davlat siyosati bilan uyg‘unlik masalalari yoritilgan. Shuningdek, ijtimoiy xizmatlar tizimini modernizatsiya qilish, mahalliy boshqaruv organlari va nodavlat tashkilotlarning hamkorligini kuchaytirish yo‘llari ochib beriladi. Maqolada ijtimoiy ishning professional asosda tashkil etilishi barqaror ijtimoiy rivojlanishning muhim omili sifatida asoslanadi.