Vizual savodxonlik va texnologiya: maktabda ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vizual savodxonlik va zamonaviy texnologiyalar yordamida maktab o‘quvchilarining ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Interfaol va raqamli platformalardan foydalanish o‘quvchilarga ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va innovatsion qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirishga yordam beradi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, vizual savodxonlikni rivojlantirish va texnologik vositalarni integratsiya qilish o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, mustaqil ishlash va hamkorlik ko‘nikmalarini mustahkamlaydi hamda ta’lim jarayonini samarali qiladi.