O‘rta maktab o‘quvchilarida chizmachilik ko‘nikmalarini shakllantirishda raqamli dasturlardan foydalanish - Raximova Gulsanam Hazrat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘rta maktab o‘quvchilarida chizmachilik ko‘nikmalarini shakllantirishda raqamli dasturlardan foydalanishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning vizual tafakkuri, texnik qobiliyati va ijodiy salohiyatini rivojlantirish, interaktiv mashg‘ulotlar va virtual loyihalar orqali darslarni samarali tashkil etish, shuningdek, raqamli vositalar yordamida ijodiy va mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.