Raqamli texnologiyalar yordamida chizmachilik ta’limini innovatsion yondashuvlar orqali modernizatsiya qilish - Raximova Gulsanam Hazrat qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada chizmachilik ta’limini raqamli texnologiyalar yordamida modernizatsiya qilishning innovatsion yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning ijodiy va texnik ko‘nikmalarini rivojlantirish, darslarni interaktiv va samarali tashkil etish, shuningdek, virtual loyihalar, multimedia vositalari va onlayn dasturlar orqali o‘quvchilarning mustaqil ijodiy faoliyatini rag‘batlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar natijalari, raqamli texnologiyalarning maktab ta’limiga integratsiyasi, chizmachilikda interaktiv mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarda rang va shakl uyg‘unligini shakllantirish, shuningdek, innovatsion yondashuvlar yordamida ijodiy fikrlash va muammolarni hal etish qobiliyatini rivojlantirish kabi jihatlar batafsil ko‘rib chiqiladi.