Rang, shakl va kompozitsiyani milliy qadriyatlar bilan uyg‘unlashtirish - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada rang, shakl va kompozitsiyani milliy qadriyatlar bilan uyg‘unlashtirishning tasviriy san’at darslaridagi metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarning badiiy ko‘nikmalarini, vizual tafakkurini va estetik didini rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada milliy naqshlar, an’anaviy buyumlar va ramziy elementlarni chizish jarayonida rang va shaklni uyg‘unlashtirish bo‘yicha samarali pedagogik yondashuvlar taqdim etiladi.