IJODKORLIKNING PSIXOLOGIK VA PEDAGOGIK ASOSLARI - Ochilova Dilbar (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodkorlikning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Ijodiy jarayonning shaxs psixologiyasidagi o‘rni, ijodkorlikni rivojlantirish usullari, ta’lim jarayonida ijodiy fikrlashni shakllantirish pedagogik yondashuvlar orqali yoritiladi. Maqolada ijodkorlikni rag‘batlantirish, uni shaxsning intellektual va emotsional rivojlanishi bilan bog‘lash, pedagogik metodlar yordamida ijodiy salohiyatni oshirish masalalari ko‘rib chiqiladi.