Organik moddalarning tuzilishi va ularning tibbiyotdagi ahamiyati - Yodgorova Nozima Ulugʻbek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Mazkur maqolada organik moddalarning tuzilish qonuniyatlari, ularning kimyoviy xossalari hamda tibbiyot sohasidagi amaliy ahamiyati yoritilgan. Organik kimyo tibbiyot bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, tirik organizmlardagi moddalar almashinuvi, dori vositalarining sintezi va ularning organizmda ta’sir mexanizmini o‘rganishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada biologik faol birikmalarning tuzilishiga asoslangan yangi dorilar yaratish yo‘nalishlari haqida ma’lumotlar keltirilgan.