TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MILLIY SAN’AT ELEMENTLARI VA INTERAKTIV METODLARNI INTEGRATSIYA QILISH - Nasulloyeva Sarvinoz Komiljon qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida milliy san’at elementlari va interaktiv metodlarni integratsiya qilishning pedagogik usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarda milliy madaniyatni anglash, badiiy savodxonlik va ijodiy tafakkurini rivojlantirishga qaratilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarda an’anaviy san’at shakllarini zamonaviy texnologiyalar va interaktiv yondashuvlar bilan uyg‘unlashtirishning samarali metodlari keltiriladi. Maqola pedagoglar va san’at o‘qituvchilari uchun amaliy tavsiyalar beradi va darslarning mazmuniy samaradorligini oshirishga yordam beradi.