MILLIY RAQSLARNI O'RGATISHDA SAHNAVIY IMPROVIZATSIYANING O'RNI - Muratbekova Turdigu'l Tursinbek Qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Ushbu maqolada milliy raqslarni o‘rgatishda sahnaviy improvizatsiyaning pedagogik va badiiy ahamiyati tahlil qilinadi. Sahnaviy improvizatsiya – bu raqs ijrosida talabalarga ijodiy erkinlik, harakatlarni individual talqin qilish va sahna obrazini yaratish imkonini beruvchi pedagogik usuldir. Maqolada milliy raqs uslublarini talabalarga o‘rgatishda improvizatsiya metodlarini qo‘llash, badiiy tafakkur, estetik did va sahna madaniyatini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada sahnaviy improvizatsiya orqali milliy motivlar va raqs harakatlarini talabalarning ijodiy yondashuvi bilan uyg‘unlashtirish, sahna ijrosini boyitish va tomoshabin e’tiborini jalb qilish muammolari muhokama qilinadi.