“Oliy ta’limda tasviriy san’at darslarida kreativ loyiha metodikasini qo‘llash” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida kreativ loyiha metodikasini qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarlarini loyihaviy yondashuv orqali o‘rganish jarayonida ijodiy tafakkur, estetik did va vizual tafakkurini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar va talabalarning mustaqil ijodiy ishlari orqali san’atga qiziqishini oshirish yo‘llari taqdim etiladi.