Maktab o‘quvchilarini batik san’atida ijodiy yondashuvga o‘rgatishning metodik asoslari - Kenjayeva Umida Rajabovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annatatsiya : Maqolada maktab o‘quvchilarini batik san’atida ijodiy yondashuvga o‘rgatishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish, rang, shakl va kompozitsiya bilan ishlash ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan pedagogik usullar yoritilgan. Shuningdek, batik san’ati mashg‘ulotlarida interfaol metodlar, loyiha ishlari va amaliy mashg‘ulotlarning o‘quvchilarda badiiy tafakkur, mustaqil fikrlash va estetik didni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Maqolada ijodiy yondashuvni shakllantirish orqali o‘quvchilarning milliy madaniyatga qiziqishi va estetik tarbiyasi oshirilishi asoslab berilgan.