O‘ZBEKISTON HUDUDIDA EKOLOGIK MUAMMOLARNING TARIXI VA ULARNI O‘RGANISH - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi ekologik muammolar tarixi, ularning shakllanishi va rivojlanishi, shuningdek ularni o‘rganish usullari va ilmiy tadqiqotlar haqida ma’lumot beradi. Maqolada suv resurslari, qishloq xo‘jaligi faoliyati, sanoat rivojlanishi va antropogen omillarning ekologik holatga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, Orol dengizi va boshqa tabiiy hududlardagi ekologik muammolar tarixiy kontekstda ko‘rib chiqiladi.