KVANT KOMPYUTERLARINING ISHLASH PRINSIPI VA ISTIQBOLLARI - HUSANOVA NARGIZA (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada kvant kompyuterlarning ishlash prinsipi, ularning klassik kompyuterlardan farqi, kvant bit (qubit) tushunchasi, superpozitsiya va kvant tutilish (entanglement) hodisalari asosida hisoblash jarayoni tushuntiriladi. Shuningdek, kvant algoritmlarining afzalliklari, amaliy qo‘llanilish sohalari va kvant texnologiyalarining rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi. Maqolada IBM, Google, Intel kabi kompaniyalar tomonidan ishlab chiqilayotgan kvant protsessorlari misolida ushbu texnologiyaning hozirgi holati va kelajakdagi muhim yo‘nalishlari tahlil qilinadi.