Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda rang uyg‘unligini tushunish va ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari - G‘aybullayeva Mehribon G‘olibovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANOTATSIYA: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida o‘quvchilarda rang uyg‘unligini tushunish va badiiy ifodalash ko‘nikmalarini shakllantirishning pedagogik asoslari o‘rganilgan. Rang uyg‘unligi tasviriy san’atda ijodiy ifodaning asosiy vositasi sifatida ko‘riladi. Maqolada Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning ilmiy ishlari asosida o‘quvchilarning ranglarni idrok etish, ularni uyg‘unlashtirish va ijodiy loyihalarda qo‘llash ko‘nikmalari tahlil qilingan. Shu bilan birga, darslarda innovatsion usullar va interfaol pedagogik yondashuvlar orqali rang uyg‘unligini rivojlantirishning samarali yo‘llari bayon qilingan.