TASVIRIY SANʼAT DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING IJODIY FAOLLIGINI RAG‘BATLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy faolligini rag‘batlantirishning pedagogik va psixologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda motivatsiya, rag‘batlantirish, individual va guruh ishlari orqali ijodiy salohiyatni rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola dars jarayonini samarali tashkil etish, ijodiy muhit yaratish va o‘quvchilarning shaxsiy hamda kasbiy rivojlanishiga hissa qo‘shadigan tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.