Talabalarda tasviriy san’at orqali madaniy kompetentlik va estetik tafakkurni rivojlantirish metodikasi - Esanova Lobar Kulmurotovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarda tasviriy san’at orqali madaniy kompetentlik va estetik tafakkurini rivojlantirish metodikalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda san’at asarlarini tanqidiy tahlil qilish, loyiha asosida o‘qitish, interaktiv metodlar va raqamli texnologiyalar orqali talabalarning estetik idrokini va madaniy xabardorligini oshirish strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqola pedagogik-psixologik yondashuvlarni, innovatsion metodlarni va talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish usullarini o‘z ichiga oladi.