UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABLARIDA RANGTASVIR DARSLARIDA IJODIY KO‘NIKMALARNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinf o‘quvchilarining rangtasvir darslarida ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirish metodikasi tahlil qilinadi. Maqolada interfaol metodlar, loyiha asosida o‘qitish, guruh ishlari va reflektiv mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, dars samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning vizual va estetik qobiliyatlarini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.