Umumiy o‘rta ta’lim maktablarida rangtasvir va kompozitsiya ko‘nikmalarini rivojlantirish texnologiyalari - Boboniyozova Roziya Mirsalim qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarida 5–7-sinf o‘quvchilari bilan rangtasvir va kompozitsiya ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan pedagogik texnologiyalar tahlil qilinadi. Maqolada interfaol dars metodlari, loyiha asosida o‘qitish, guruh ishlari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish orqali dars samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘quvchilarning ijodiy va estetik qobiliyatlarini shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beriladi.