PARODONTITNING DAVOLASH STRATEGIYALARI VA LAZER TEXNOLOGIYASINING O‘RNI - Baxodurov Botirxon Nodir oʻgʻli; Norova Mavjuda Baxodurovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada parodontit kasalligini davolashda qo‘llaniladigan zamonaviy strategiyalar va ayniqsa lazer texnologiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Parodontit — parodont to‘qimalarining surunkali yallig‘lanish kasalligi bo‘lib, davolashda an’anaviy usullar bilan bir qatorda ilg‘or texnologiyalar, xususan, lazer terapiyasining o‘rni ortib bormoqda. Maqolada turli lazer turlari, ularning parodont to‘qimalariga ta’siri, infektsiyani yo‘qotishdagi samaradorligi, qon ketishini kamaytirish va to‘qimalarni tiklashdagi roli haqida ilmiy asoslangan ma’lumotlar berilgan. Klinik tajriba va amaliy natijalar asosida lazer texnologiyasi yordamida parodontitni davolashning afzalliklari hamda chegaralari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, davolashda individual yondashuv, bemorning yoshi, holati, kasallik bosqichi va boshqa omillarning hisobga olinishi zarurligi ta’kidlanadi.