Madaniy va tarixiy naqshlarni o‘rganish orqali talabalarning badiiy kompetensiyasini rivojlantirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Madaniy va tarixiy naqshlarni o‘rganish naqqoshlik va tasviriy san’at fanlarida talabalarning badiiy kompetensiyasini rivojlantirishda muhim pedagogik vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada talabalarning tarixiy va madaniy naqshlarni o‘rganish orqali rang uyg‘unligi, kompozitsiya va ijodiy qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Madaniy va tarixiy naqshlarni tahlil qilish va ularni amaliy loyihalarda qo‘llash talabalarda badiiy did, estetik qarorlar va ijodiy salohiyatni rivojlantirishga yordam beradi. Shu bilan birga, bu yondashuv talabalarning mustaqil fikrlash, ijodiy faollik va badiiy kompetensiyalarini oshirish ko‘nikmalarini shakllantiradi.