CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH VA EKOLOGIK XAVFSIZLIK - Abdurashidova Shabbona (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada chiqindilar muammosi, ularning atrof-muhit va inson salomatligiga ta’siri, shuningdek, chiqindilarni qayta ishlashning ekologik ahamiyati yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasida chiqindilarni boshqarish tizimini takomillashtirish, ekologik xavfsizlikni ta’minlash hamda “yashil iqtisodiyot” tamoyillarini amalga oshirish yo‘llari tahlil etilgan.