KUTUBXONALARDA QR-KODLI XIZMATLAR ORQALI TEZKOR AXBOROT YETKAZIB BERISH TAJRIBALARI - Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy kutubxonalarda QR-kodli xizmatlar orqali tezkor axborot yetkazib berish tajribalari tahlil qilinadi. QR-kodlar foydalanuvchilarga kutubxona resurslariga tezkor kirish, elektron kitoblar, maqolalar, video va audio materiallar hamda kutubxona xizmatlari haqida axborot olish imkonini beradi. Maqolada QR-kodli xizmatlarning amaliy qo‘llanilishi, foydalanuvchi faolligini oshirish, axborot yetkazib berish samaradorligini baholash va interaktiv xizmatlarni rivojlantirish masalalari yoritilgan.