ARIFMETIK AMALLARNI OʻRGATISHDA TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH - Ikromova Sevinch Elniyoz qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada arifmetik amallarni oʻrgatish jarayonida oʻquvchilarda tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning metodik asoslari, usullari va ahamiyati yoritilgan. Maqolada oddiy misollarni yechishdan tortib, murakkab masalalarni tahlil qilishgacha boʻlgan bosqichlarda tanqidiy fikrlashni shakllantirishning yoʻllari, turli pedagogik yondashuvlar va interfaol metodlar koʻrib chiqilgan. Shuningdek, mavzuga oid dolzarb muammolar, ularning yechimlari va bu boradagi ilgʻor xorijiy tajribalar haqida ma’lumotlar berilgan. Maqola matematika oʻqituvchilari, pedagogika yoʻnalishi talabalari va barcha qiziquvchilar uchun foydali boʻlishi mumkin.