GLOBAL KUCHLAR O‘RTASIDA O‘ZBEKISTONNING NEYTRAL TASHQI SIYOSATI: IMKONIYATLAR VA TAHDIDLAR - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonning global kuchlar o‘rtasida yuritayotgan neytral tashqi siyosatini tahlil qiladi. Tadqiqotda davlatning siyosiy mustaqilligi, mintaqaviy va global hamkorlikdagi roli, shuningdek, neytral siyosat yuritish orqali yuzaga keladigan imkoniyatlar va tahdidlar o‘rganiladi. Maqola O‘zbekistonning iqtisodiy, siyosiy va xavfsizlik sohalaridagi strategik manevrlarini, xalqaro tashkilotlar bilan hamkorligini va global kuchlar bilan o‘zaro munosabatlarini yoritadi. Shu orqali maqola O‘zbekistonning neytral tashqi siyosatining samaradorligini va mintaqaviy hamda global barqarorlikka ta’sirini tahlil qiladi.