FANTASTIK ADABIYOTDA HAQIQAT BILAN XAYOL O‘RTASIDAGI NOZIK CHIZIQLAR: DYSTOPIYA JANRIGA NAZAR - Boltayeva Munavvar Yusuf qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqola fantastik adabiyotda haqiqat bilan xayol o‘rtasidagi nozik chiziqlarni tahlil qiladi, xususan, dystopiya janri misolida. Tadqiqot davomida dystopik asarlar orqali jamiyatning ijtimoiy, siyosiy va ma’naviy muammolari fantaziya va haqiqatning aralashuvi orqali ochib beriladi. Maqolada janrning o‘ziga xos xususiyatlari, undagi haqiqat va xayolning chegaralari hamda o‘quvchiga beradigan estetik va falsafiy tajriba tahlil qilinadi.