Oʻzbekistonda sanoatni modernizatsiya qilish: raqamli yondashuvlar - Axrorov Elyorjon Baxtiyor oʻgʻli (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda sanoat tarmoqlarini raqamli yondashuvlar asosida modernizatsiya qilishning ahamiyati, afzalliklari va dolzarb muammolari tahlil etilgan. Sanoat 4.0 konsepsiyasi doirasida ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish, sun’iy intellekt, IoT va boshqa raqamli texnologiyalar yordamida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari ilmiy yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba va O‘zbekistondagi amaliyotlar asosida taklif va tavsiyalar beriladi.