REAL VAQT AXBOROT ALMASHINUVINI TASHKILIY VA TEXNOLOGIK ASOSLARI: LOGISTIKA TIZIMLARIDAGI AMALIY QO‘LLANILISHI - Sharipov Sherzod Odilovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqola real vaqt axborot almashinuvining logistika tizimlaridagi ahamiyati va qo‘llanilishini tahlil qiladi. Real vaqt rejimida axborot almashish, logistika tizimlarining samaradorligini oshirish, operatsion jarayonlarni optimallashtirish, ta'minot zanjirlaridagi resurslarni samarali boshqarish va vaqtni tejash imkonini beradi. Maqolada real vaqt axborot almashinuvining tashkiliy va texnologik asoslari, shu jumladan, uning logistika jarayonlarida qanday ishlatilishi, amaliy qo‘llanilishi va samaradorlikka ta'siri ko‘rib chiqiladi. Real vaqt axborot almashinuvi, xususan, IoT, ERP, va EDI tizimlarining integratsiyasi orqali amalga oshiriladi.