DISTAL FALANGA IZLARINING POPULYATSION STATISTIKASI VA OTALIK ANIQLASHDAGI AHAMIYATI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada distal falanga izlarining populyatsion statistik xususiyatlari va ularning biologik qarindoshlik, xususan, otalikni aniqlashdagi ahamiyati yoritilgan. Dermatoglifik belgilar — inson genotipining morfologik ifodasi sifatida qaraladi. Tadqiqotda barmoq uchidagi papillyar chiziqlarning turi, zichligi, TRC (Total Ridge Count) ko‘rsatkichi va ATD burchagi populyatsion o‘zgaruvchanligi tahlil qilinadi. Ota-bola genetik o‘xshashligini aniqlashda distal falanga izlarining statistik ahamiyati hamda zamonaviy sud-tibbiy tahlil usullari bayon etilgan.