Ibrohim Mo‘minov va O‘zbek Tafakkurining Tarixiy Yuksalishi - Yadgarov Begzod (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Ibrohim Mo‘minovning o‘zbek tafakkurining rivojlanishidagi o‘rni va ta'siri tahlil qilinadi. Mo‘minovning ilmiy izlanishlari, uning falsafiy qarashlari, metodologik yondoshuvlari va jamiyatdagi ijtimoiy o‘zgarishlarga qo‘shgan hissasi o‘zbek tafakkurining tarixiy yuksalishida qanday ahamiyatga ega ekanligi o‘rganiladi. Mo‘minovning ilmiy merosi, o‘zbek jamiyatining intellektual hayotida milliy tafakkurning rivojlanishi va jahon falsafasi bilan uyg‘unlashishi yo‘lidagi muhim qadamlarni belgilab berdi.