“MILLIY O‘YINLAR ORQALI BOLALARDA TASVIRIY SAN’ATDA KREATIV TAFAKKUR VA FANTAZIYANI RIVOJLANTIRISH” - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada milliy o‘yinlar motivlari tasviriy san’at darslarida bolalarda kreativ tafakkur va fantaziyani rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. O‘yinlar bolalarning harakat, ritm, dramatik ifoda va rang sezgirligini oshiradi hamda san’at asarlarini yaratishda ijodiy qarorlar qabul qilishga yordam beradi. Maqolada o‘yin motivlariga asoslangan mashg‘ulotlarni tashkil etishning pedagogik va metodik jihatlari yoritilgan.