Illlyustrativ rasm ishlash darslarida ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning didaktik imkoniyatlari - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada illustrativ rasm ishlash darslarida ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning didaktik imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning tasviriy ko‘nikmalarini rivojlantirish, badiiy tafakkurini oshirish va amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etishning pedagogik va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Didaktik prinsiplarga asoslangan bosqichma-bosqich mashg‘ulotlar va individual yo‘naltirish orqali o‘quvchilar o‘z ijodiy salohiyatini namoyon qilishi mumkin. Shu bilan birga, illustrativ rasm ishlash jarayoni o‘quvchilarning estetik tafakkurini rivojlantirish va san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirishda samarali vosita sifatida ko‘rsatib o‘tiladi.