Nogironligi bo‘lgan shaxslarni reabilitatsiya qilishda ijtimoiy ishning o‘rni - Soyibjonova Dilnoza Shuhratbek qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada ijtimoiy ish amaliyotida kasbiy muloqotning mohiyati, uning samaradorligini oshirishda psixologik yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilingan. Muloqot jarayonida ijtimoiy xodim va mijoz o‘rtasidagi ishonchli munosabatni shakllantirish, emotsional barqarorlikni saqlash hamda stressli vaziyatlarda muomala madaniyatini rivojlantirish muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada zamonaviy psixologik nazariyalar va kommunikativ kompetensiyalarni ijtimoiy ish jarayoniga tatbiq etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqot natijalari ijtimoiy soha mutaxassislarining kasbiy malakasini oshirish hamda mijoz bilan individual yondashuvni takomillashtirishga xizmat qiladi.