Rangtasvir orqali talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish metodikasi - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Rangtasvir darslari talabalarga nafaqat texnik ko‘nikmalarni egallash imkonini beradi, balki vizual fikrlash, estetik did va muammolarni hal qilish qobiliyatini rivojlantiradi. Maqolada pedagogik usullar, interaktiv metodlar va kompozitsiya ishlari orqali talabalarning ijodiy qobiliyatlarini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning tadqiqotlari maqolaning nazariy asosini tashkil qiladi.