ORGANIK DEHQONCHILIKDA SOYANI YETISHTIRISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Sobirova Mohinur Zokirjon qizi (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada organik dehqonchilik tizimida soya yetishtirish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularning mumkin bo‘lgan ilmiy-amaliy yechimlari tahlil qilinadi. Organik usullar asosida ekilgan soya yuqori ozuqaviy va ekologik qiymatga ega bo‘lishiga qaramasdan, zararkunandalar, begona o‘tlar, tuproq unumdorligini tabiiy saqlash va rizobakterial faollikni barqaror ushlab turish bo‘yicha muayyan qiyinchiliklar mavjud. Maqolada shu muammolarning sabablari, ularni bartaraf etish uchun agrotexnik, biologik va agroekologik choralar tizimi asosida takliflar beriladi.