AXBOROT TEXNOLOGIYALARI VA LOGISTIKA BOSHQARUVINING INTEGRATSIYASI: ILMIY YONDOSHUVLAR - Sharipov Sherzod Odilovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Annotatsiya:Mazkur maqola axborot texnologiyalari va logistika boshqaruvining integratsiyasini ilmiy jihatdan tahlil qiladi. Ushbu integratsiya, nafaqat logistika tizimlarini optimallashtirish va samaradorligini oshirish, balki ta'minot zanjirlarida real vaqt rejimida axborot almashish va prognoz qilish imkoniyatlarini yaratishga yordam beradi. Maqolada axborot texnologiyalari va logistika boshqaruvining o‘zaro integratsiyasi, xususan, sun'iy intellekt, katta ma'lumotlar, va avtomatlashtirilgan tizimlar orqali qanday amalga oshirilishi mumkinligi batafsil tahlil qilinadi. Logistika sohasidagi jarayonlarning soddalashtirilishi va optimallashtirilishi uchun zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati ko‘rsatilgan.