OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA QALAM TASVIR FANINI O‘QITISHDA INTEGRATSION VA INTERFAOL METODLARNING ROLI - Sa’diyev Soli Tolipovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Anotatsiya: Maqolada oliy pedagogik ta’lim muassasalarida qalam tasvir fanini o‘qitishda integratsion va interfaol metodlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Talabalarda badiiy tafakkur, ijodiy salohiyat va mustaqil fikrlashni rivojlantirishda loyiha asosida ta’lim, guruhiy ishlar, muammoli topshiriqlar va “Flipped classroom” texnologiyasining o‘rni yoritilgan. Shu bilan birga, integratsion yondashuv orqali talabalarning san’at tarixi, pedagogika va psixologiya bilimlarini uyg‘unlashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.