TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA CHIZMACHILIK KO‘NIKMALARINI UYG‘UNLASHTIRISH ORQALI IJODIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH ASOSLARI - Rustamov Axtam Muxtorovich (НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ И ИННОВАЦИИ, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida chizmachilik ko‘nikmalarini o‘quvchilarda ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirish vositasi sifatida qo‘llash tahlil qilinadi. Chizmachilik texnikasi va amaliy mashqlari o‘quvchilarda vizual tafakkur, kompozitsion qobiliyat va estetik didni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada milliy va madaniy qadriyatlarni tasviriy san’at darslarida chizmachilik orqali uyg‘unlashtirish usullari ham ko‘rib chiqiladi.